Факт са първите българи, които официално внесоха кандидатурите си за селекционер на мъжкият ни национален отбор по волейбол.

Любомир Герасимов, който преди седмица пред Гонг обяви желанието си за поста, по обед депозира автобиографията си в Българската федерация по волейбол. Освен CV-то си, бившият наставник на Левски Сиконко и Пирин Балканстрой Разлог е изявил готовност за среща-разговор с ръководството на централата, на която да им представи „Основни насоки за перспективното развитие на българския национален отбор по волейбол”.

Бившият треньор на младежкия ни национален отбор Георги Драганов е вторият български специалист, които се кандидатира. Той работи в Италия като наставник на детско-юношески тим на Батипалия, преди време бе скаут на Сислей, бивш национал на България на поста разпределител, както и помощник на Иван Сеферинов в националния.

Четвърти сърбин пък се включи в битката. Това е Велибор Иванович. Национал на Югославия от 1987 до 1991 година. Златен медалист от Лятната универсиада в Загреб през 1987 година. Изведе до шампионската титла женския тим на Волеро Цюрих, където сега наставник е Петър Дочев.

Така общият брой на кандидатите е девет - Силвано Пранди, Хулио Веласко, Раул Лозано, Франческо Дал`Олио (Пупо), Никола Матияшевич, Драган Михайлович и Бранислав Моро, Георги Драганов, Любомир Герасимов и Велибор Иванович.