Два дни почивка получиха волейболните ни националки след класирането си за финалите на дебютната Европейска лига. Ева Янева и компания ще си почиват до 1 юли, когато отново се събират в Габрово за тренировки пред участието си във Финалната четворка. България ще мери сили в Кайзери с домакина Турция, Сърбия и Франция на 11 и 12 юли.

Драган Нешич замина за Сърбия часове след прибирането на състава ни от Испания. Селекционерът с български паспорт избра със съпругата си Нели Маринова – Нешич да отскочи до родината си за 48 часа да види семейството си. А вероятно два дни преди началото на Финалната четворка на Евролигата ще отпътуват с националките за Турция.

След класиране за битката за медалите в подобно съревнование при дамите на Стария континент след 7 победи, 5 загуби и 50 изиграни гейма, България я чака и второто важно състезание – решителните квалификации за Световното първенство в италианския град Конелиано. За виза за Мондиала в Япония през 2010 година нашите ще се изправят срещу Италия, Беларус и Чехия, а за шампионата на планетата се класират първите два отбора.

От тима ни са доволни, че са част от Финалната четворка на Европейската лига, вместо по традиция са се мерят сили на силния турнир за Купата на Борис Елцин в Русия. След като миналата година нашите станаха втори, тази година в турнира се пуснаха отборите на домакина Русия, Япония, Беларус, Куба, Холандия и Азербайджан.