Старши треньорът на българския национален отбор по волейбол за жени Драган Нешич определи полуфинала с Турция като невероятно изживяване. Нашите момичета спечелиха с 3:2 след тайбрек, като водеха с 2:0 преди това. Все пак те стигнаха до най-големия успех за дамския ни волейбол в последното десетилетие, достигайки до финала в Европейската лига.

„Феновете, всички в залата видяха един луд мач,” сподели развълнуваният Нешич, който емоционално подскачаше при всяка точка край страничната линия. „Все едно се возех на влакче на ужасите,” призна още той за невероятните обрати в мача.

„Макар че Турция бе близо до победата, ние се борихме до края,” добави капитанът на България Ева Янева. „Това, което направихме тази вечер, бе велико.”

Наставникът на домакина Турция Алесандро Чапини отказа да повярва, че момичетата му загубиха мача, след като водеха с 12-6 в тайбрека. „Започнахме много нервно, имаше напрежение. След втория сет успяхме да се върнем от нищото. Това, което стана накрая, просто не е за вярване. Водехме с 12-6 преди България да ни отвърне. Не мога да го повярвам,” заяви той.