Волейболните ни националки пътуваха между 4 и 5 часа до град Лодз, където им предстоят следващите три мача от Европейското първенство. Момичетата на Драган Нешич изминаха разстоянието с автобус и то през вътрешни пътища в Полша, но въпреки пътуването от 17:00 часа са на тренировка. Утре - на четвъртите от първата фаза (Група Е), нашите момичета играят с Холандия от 18:30 часа.

 

„Настроението в съблекалнята е добро. Няма еуфория от това, което сме направили, защото вървим стъпка по стъпка. За нас е много важно да направим един наистина добър поход нависоко, който да продължи максимално дълго. Искаме да сме доволни от направеното на това Европейско първенство, все пак добре тръгнахме. Мотото на отбора ни е колективният дух – имаме ли колектив, както го имаме, то ни чакат добри неща”, сподели пред Гонг от Лодз помощник треньорът на националния отбор Петър Дочев.

 

Ето какво още каза той:

 

„Пътуването беше къде тежко, къде леко. Малко сме поизморени от пътя. Трудно е да се намери връзка до Лодз със самолет. Всички отбори от нашата група пътуваха по еднакъв начин, но с 30 минути разлика в тръгването според класирането, за да не се натрупваме на рецепцията. Това беше доста странно, но добре организирано.

 

Физически сме добре, като изключим някои дребни настинки и хреми. Те идват от това, че от топло дойдохме на по-хладно. На лекаря, заради настинките, повече работа създаваме аз и 2-3 момичета.

 

Щастливи сме от това, което направихме в групата. Няма еуфория след двете победи и продължаването напред. Знаем, че предстои доста сериозна работа.

 

Вече сме готови за холандките. Идеята ни е да влизаме от мач в мач, а не се правят генерални сметки. По ред ни идват Холандия. Надявам се да изиграем един хубав мач. В последния ни сблъсък с тях резултатът е 3:2 гейма за нас, дано това да окаже влияние. Съперничките ни утре са много добри като единици, играят волейбол на доста високо ниво и могат да имат плюсове във всичко. И ние си имаме обаче нашите предимства. Нашият най-основен плюс е колективната работа. Надявам се с колективен дух и колективни усилия на игрището и извън него, като щаб, да успеем да се подготвим максимално и да излезем максимално мобилизирани и хората, които гледат да изпитат удоволствие от видяното. Пък като резултат - каквото дойде, реми няма и все един от двата тима ще излезе победител. Няма никакво значение кого и кога ще срещнеш според програмата. Ние сме добре подготвени.

 

Николай Карпол е голямо, голямо име не само в женския волейбол. Та той знае да уважава и по-добрите, след победата ни над Беларус ни поздрави и пожела успех напред с усмивка. Така и се разделихме с него - с усмивка.