„Най-хубавото, което можем да спечелим от участието си в Гран При е самочувствие! Точно това в дадени моменти липсва от отбора ни, може би не вярваме във възможностите си. Но защо не и първата 6-ца на Гран При? Абсолютно възможно е! Съперниците ни в първия турнир – Китай, Куба и Холандия са напълно преодолими”, доста амбициозно обяви пред Гонг Добриана Рабаджиева при заминаването на женския ни национален отбор за Китай. В Макао България ще дебютира в турнира Гран При в края на тази седмица. Доби не скри още: „Победи в Гран При ще ни вдигнат самочувствието и ще покажем наистина това, което можем на Европейското. Поставили сме си за цел класиране на финали, защото ние винаги се целим във финалите и евентуално медал. До момента не можем да го постигнем, но според мен тимът ни има тази възможност, качества и потенциал”.

Що се отнася до дългото пътуване, Рабаджиева каза: „Сега започва нашето пътешествие. Всички сме много щастливи, че имаме възможност да участваме на Гран При. Ние сме професионалистки и сме свикнали за такива дълги пътувания. Надявам се първият турнир да бъде много успешен, защото лично вярвам, че първите отбори са напълно преодолими. Аз с моя приятел се виждаме 10-тина дни в годината. Гаджетата ни пуснаха без проблем на тези пътувания и ще ни гледат по телевизията”.

Доста високи цели демонстрира и капитанът на Бългалия Страшимира Филипова, като обяви: „Най-важното е да се борим за всяка точки, и за всеки гейм, и във всяка група да покажем резултат. На първия турнир в Макао можем да вземем две победи над Холандия и Куба! Кубинките тази година са доста млад отбор, а холандките са европейски тим и би трябвало да не ни бъде толкова сложно. Определено Гран При може да го приемем и като генерална репетиция за Европейското първенство”.

Страши допълни на летище София още пред Гонг: „Който не може да издържи едно такова пътуване, може предварително да се откаже. Всички ние обаче сме тук и заминаваме. Свикнала съм след Русия да пътувам доста, а и с часовата разлика. Гран При ще бъде истинско изживяване за всички. В началото може да бъде малко трудно, но трябва да се приспособим. За всички отбори ще бъде по същия начин. Отборите в Гран При са много преди нас в световната ранглиста, но не трябва да се комплексираме от това, а да излезем и да играем. Миналата година почнахме не много уверено, но после показахме доста добри резултати. Сега от самото начало на сезона с националния отбор ни беше доста трудно, защото нямахме точен стартов състав. До Европейското се надявам да се подготвим и както миналата година на края на сезона да покажем най-добри резултати”.