Капитанът на волейболния ни състав, който игра на олимпиадата в Атланта през 1996-та година, Димо Тонев смята, че сега тимът ни трябва да проведе изключително важна и добре обмислена подготовка до началото на игрите в Китай.

„Всеки един от играчите трябва да е във върхова форма за старта на олимпийския волейболен турнир. Ако един не е - работата няма да се получи. Притесняваме единствено напрежението, което се натрупа върху титулярния ни разпределител Андрей Жеков. За него нямаше почивка, но Тасев е готов да изиграе 1-2 мача на високо ниво”- коментира звездата от близкото минало Димо Тонев.

Според него тимът ни досега имаше спортно щастие, както на световното в Япония, така и на Световната купа в страната на изгряващото слънце, където спечелихме с третото място жадуваната 12 години олимпийска виза.

Димо Тонев бе стожер на волейболния терен на сегашния треньор Мартин Стоев и капитана Пламен Константинов. Дуетът в сегашния А-отбор израсна благодарение на силната му игра и подкрепа в ключови моменти.

„Понякога се събираме в хотела ми на Боровец и си припомняме моменти от играта ни заедно. Все още съжалявам, че не взехме медал от Атланта. Тогава ни липсваше спортно щастие. Дано сега момчетата имат късмет в Пекин и стигнат до битката за медали. Няма да е лесно ” - казва Тонев при гостуването си на Гонг.

Екс-капитанът откровено призна, че отборът не изглежда сработен, а до началото на битката в Пекин времето е малко. Димо Тонев обеща да коментира за Гонг играта на българските волейболисти, чуйте оценката му за представянето ни в Световната лига. Трябваше ли да отпишем финалите в Бразилия?