Волейболната легенда Димо Тонев призна, че със слабата игра на националния ни тим, възпитаниците на Силвано Пранди не са имали никакъв шанс за успех срещу Бразилия днес.

Националите ни отстъпиха с 1:3 гейма в първия си мач от Световната лига, който се игра в Уберландия, Бразилия.

„Днес беше изключено да бием. Нашите момчета трябва да забравят този мач много бързо, този тип игра. Без сервис, с много лични грешки, слаба организация на играта няма как да печелиш. Все пак играем срещу Световния шампион”, коментира Тонев.

„Единственото позитивно нещо беше, че младите играчи, като за първи мач, срещу световния шампион, що годе играха. Всички се представиха под нивото си. Не искам да давам лични оценки, но не това са възможностите на нашия отбор. Надявам се да забравят този мач. Бразилия не блестеше с нищо, просто беше по-хитрият отбор. След първия гейм смениха начина си на игра и това беше техният плюс. С това ни изненадаха”, продължи бившият волейболист.

„За всяко състезание се подхожда индивидуално. За нашия отбор тази световна лига не би трябвало да бъде върховният момент. Мисля, че нашите сили са насочени за финала на световното първенство. Винаги съм бил оптимист, Имаме шанс, но с по-добра игра. Пак казвам, че Бразилия не блестеше с нищо, но им подарихме много точки. Нека не се оправдаваме с ранния час. Бразилците и те играха в 9:30”, завърши Димо Тонев.