Една от легендите на българския волейбол Димо Тонев похвали пред Гонг женския национален тим за двете победи в първата фаза на Евро 2009 в Полша срещу Белгия и Беларус.

„Това е плод на няколкогодишен труд, както на треньорския щаб, така и на федерацията и момичетата в състава. Не смятам, че сме обречени срещу Холандия. Безспорно тежък мач, но при спечелен от нас гейм, изходът може и да не е в полза на лалетата. Очаквам сега да играят освободено. Докато бяха на лагер в моя хотел „Свети Георги” на Боровец ми направи впечатление колективния дух, които бе важен в ключови моменти за двете ни победи в първата фаза. Добри момичетата, работят много усилено”, коментира Тонев пред Гонг.

Съставът на Холандия е силен в нападение, разполага с висока блокада, но и ние има с какво да се похвалим, прогнозира още екс-капитанът на националния ни тим. Според него тимът, воден от Авитал Селинджър има начин да бъде победен.

За съжаление холандките имат и друго сериозно предимство, за разлика от българския тим те си спестиха петчасов преход с автобус. Мачовете от първата фаза играха в Лодз, докато нашите срещи бяха в Бидгошч. Естествено съперникът ни днес е свикнал вече със залата, адаптирал се е и нямаше изморително пътуване. Нашите волейболистки обаче показаха, че могат да бъдат с борбен дух и дано го покажат днес.