„Чувството да си в националния отбор е много хубаво. Да тренираш с Матей Казийски, Владо Николов, Цветан Соколов и най-вече Андрей Жеков. Дори само да ги гледаш, учиш много неща, а не да бъде по телевизията както сме свикнали. Чувството е много хубаво и научаваме много неща покрай Радо Стойчев, Найден Найденов, Георги Петров и моя треньор Мирослав Живков“, сподели пред Гонг Добромир Димитров. Разпределителят на Пирин Балканстрой (Разлог) за първи път е повикан в мъжкия ни национален отбор от Радостин Стойчев и сега се чувства повече от добре.

„Целта ми в момента в националния отбор е просто да се уча от по-добрите и да израствам. Не си слагам таван на целите, защото човек, който си слага такъв, спира с развитието си. Не си слагам тавани, а искам да продължавам да се развивам нагоре и нагоре. Мисля, че мога да покажа следващите години още много неща. Атмосферата в националния ни отбор е приятна. Постоянно всички са пленени от работата, времето не се пилее, всеки е концентриран в работата. Няма никакво напрежение и работата върви много добре“, разкри плеймейкърът. Относно шансовете на България да вземе квота за Летните олимпийски игри в Лондон, Димитров каза: „България има много големи шансове да спечели олимпийската квалификация в София! Ние сме домакин, наистина са силни отбори, но ние сме лидерът! Мисля, че ще спечелим олимпийската виза още в София“.

Добри Димитров преди обед получи наградата за волейболист №1 за месец април в класацията на bgvolleyball.com. За приза той изпревари с една точки колегата си по пост, но в Марек Юнион Ивкони Георги Гьоргиев, а трети остана капитанът на дупничани Златан Йорданов. Ето как коментира приза и неизиграния финал разпределителят на Пирин: „Наградата, че съм волейболист №1 за април е много голяма награда за мен. Явно треньори и журналисти са ме оценили и е радостно за мен и без да играем финалния мач. Оценявам го като заслуга, за този труд, които цяла година вложихме аз и отборът ми. Има някаква заслуга и тази индивидуална награда я приемам като отборна след неизиграния финал. Не мога да коментирам случилото се около третия неизигран финален мач. Финалите са за това да се играят. Аз съм много благодарен на спонсорите ни защото се опитаха да дадат абсолютно всичко от себе си и ни защитиха по всички параграфи. Не знам кой е прав и кой е крив в цялата тази история. По принцип трябва да се играят мачове, но има и изключения. Явно и така стана“.

Добри добави още, че едва ли ще смени клуба си през следващия сезон защото вярва: „Първо трябва да станеш шампион в България и тогава да излизаш в чужбина. Предполагам, че ще остана в Пирин