Президентът на българската федерация по волейбол Данчо Лазаров бе категоричен, че за Управителния съвет изобщо не е стояла дилемата, дали да бъде уволняван Радостин Стойчев, или не. Босът на родната централа бе категоричен, че не е влизал в уговорки за уреждане на мач между националните отбори на Русия и България.

„След като очакванията ни за Eвропейското не се потвърдиха, сега всичко е насочено към олимпийската квалификация в София през май. След разговорите ни днес обявихме, че федерацията ще направи всичко възможно, за да може да се класира отборът за Лондон. Пред нас не е стояла дилема за уволняването на Радо Стойчев. След Европейското имаше един Управителен съвет, с много въпроси, но едно от нещата тогава беше представянето на тима ни. Тогава имаше много различни мнения, хората държат на своето, имаше коментари и дискусии, но в края на тези обсъждания се взе решение, че ще поканим Радостин Стойчев да отговори на въпросите ни. След това приехме неговото предложение този УС да се състои именно днес. Дискусията, която се разгоря, беше в това направление, къде сгрешихме”, сподели Лазаров.

„Самият Радо Стойчев заяви, че не можем да бъдем доволни от представянето. Но УС застана отново зад треньора. Той изрази отговорността, и заяви, че ако ние поискаме оставката му, той е готов да я даде.”

Относно слуховете, за уговорка за мача на българския национален отбор с този на Русия, Данчо Лазаров заяви: „Аз с президента на руската федерация какво и кога съм си говорил, не смятам да го споделям, но какво точно е написано във вестника не знам. Кога и какво съм говорил със Станислав Шевченко не мога да ви кажа, тогава престоеше и Генералната асамблея на Европейската конфедерация, в тази връзка, сме водили разговори. Не, не са правени усилия да се уреди единия мач с Русия. Аз не съм участвал в разговори с Алекно.”

Президентът на родната федерация по волейбол сподели още, че от близо година не се е чувал с Мартин Стоев, каквито публикации се появиха в медиите.