Волейболният национал Христо Цветанов ще закъснее за началото на лагера на тима ни преди Световната купа в Япония, научи Гонг. Центърът ще пристигне в България на 4 ноември, а сбора на момчетата на Мартин Стоев е на 2-ри в Правец. В града на Тодор Живков националите ще се подготвят до 6 ноември и на следващия ден пътуват през Париж за Япония. Мачовете от Световната купа стартират на 18-ти.

Христо Цветанов е получил повиквателна в офиса на тима му Будванска ривиера и ще тръгне за София непосредствено след завършване на черногорското дерби с Подгорица на 3 ноември.

Националът тръгна с победа и в евротурнирите. Заедно с Красимир Стефанов стартираха с успех над словенския Марибор с 3:1 гейма (25:20, 25:17, 18:25, 25:13) като гости в турнира за Купата на Европейска конфедерация.

„Вече се прибрахме в Будва. Доволни сме от играта, нямахме проблеми, въпреки че се отпуснахме в третия гейм и Марибор имаха „рожден ден”, но взехме победата. Идвам си в България на 4-ти и се включвам в подготовката с националния. Чух се с изпълнителният директор на БФВ Станислав Николов и му казах кога ще се прибера,” каза пред Гонг Христо Цветанов.