„От толкова волейбол в Будва се омагьосваме!” обяви пред Гонг националът ни Христо Цветанов. Центърът от представителния ни отбор снощи се класира с Будванска ривиера (Черна гора) сред осемте най-добри тима във втория по сила европейски турнир – Купата на Европейската конфедерация (CEV Cup).

„Аз и Краси Стефанов живеем като в омагьосан кръг. Само тренираме – сутрин 2,5 часа, следобед по два. В Будва се омагьосваме от волейбол. Заниманията са яки. Има и къде да се ходи, но ако имаш свободно време. Няколко пъти със семейството ми ходихме до Дубровник, който е близо. Сняг няма, но е студено. Добре, че има европейски мачове, защото тук тези от първенството не са толкова силни. Ние сме втори в класирането. Първи са Будучност Подгоричка Банка, от които загубихме в есенния полусезон. Именно те сега ни се паднаха за CEV Cup. Може би изтеглихме най-лекия съперник, но с тях ще воюваме на три фронта – първенство, купа и Купата на Европейската конфедерация. Най-сериозният ни противник бе последният – Раднички Крагуевац. След 3:0 гейма като гости, снощи успяхме да се измъкнем с 3:2 и продължаваме. След това си направихме хубав празник. За първи път играхме пред толкова пълна зала. Хората и ръководството бяха много щастливи, защото до момента клубът няма такъв успех. Празнувахме, ходихме на вечеря, пийнахме . . . Надявам се да продължим напред, самият факт, че сме сред 8-те най-добри в CEV Cup ни стимулира,” коментира Цветанов.

Въпреки натоварената си програма, Христо не пропуска да мисли и за националния отбор: „Само три месеца остават до сбора ни, а годината е по-специална – олимпийска. Не мога да не мисля за националния отбор. На всеки му се ходи на Олимпиада! Единият от бронзовите ми медали е в мен, другият е вкъщи!” допълни Цветанов пред Гонг от Будва.

Очаквайте подробности!