„Малко сме изморени, имаме два почивни дни, което е добре, тъй като ще можем да поизчистим главите от това, което ни се случи тук и мачовете със САЩ”, сподели за Гонг волейболният ни национал Христо Цветанов след победата с 3:2 над САЩ тази нощ.

„След категоричния гейм за тях, се опитахме да се мотивираме сами себе си, успяхме и взехме двата гейма, след това пак се получи срив, не знам защо. Хората там, които ни подкрепяха заслужаваха победата. Подкрепата, която ни оказаха, ни мотивира допълнително”, добави той.

„Американците не ни изненадаха с нищо, ние просто не успяхме да се справим със задачите си. Но може би имаше и голямо напрежение”, продължи Цветанов.

„Искам да благодаря на всички българи които дойдоха да ни гледат и подкрепят. Почерпихме след мача снощи, събрахме се, видяхме се, абсолютно нормално”, сподели още българският волейболист.

Президентът на Национална волейболна лига Красимир Илиев събра момчетата и ги почерпи в лоби бара на хотела на нашите в Чикаго. Днес и утре те почиват, преди отпътуването за Мадрид. Част от волейболистите отидоха да разгледат забележителностите на града, други на тур по магазините, а трети да се видят с приятели в Чикаго.

Цветан Соколов се прибира директно в София, а на негово място в Мадрид ще чака тима ни Костадин Стойков.