„Втори в кошмарната група! Само някой да посмее да каже, че 4-ото място на Олимпиадата е просто заря в мрака”. Това написа един колега малко преди волейболните ни национали да предприемат поредното си междуконтинентално пътуване. А причината за новия тур е, че България е в Топ 6 на най-престижния, комерсиален и реномиран световен турнир. За трета поредна година! След серия от рокади, скандали, смяна на поколения и препятствия, националният ни отбор показа, че я може тази игра!

Тимът ни затвърди успехите си, доказа, че не сме случайни победители! Направи го и през 2013-та, когато новият формат ни прати в групата на смъртта с олимпийския шампион САЩ, победителя от 2012-та Полша, хегемона Бразилия, кукуригаща Франция и домакина Аржентина. Преди 2 месеца това да сме в Мар дел Плата бе смела мечта, но волейболистите ни са смели! Силни индивидуалности, които заедно са мощна бойна единица.

Сега на финалите на Световната лига да става каквото ще. Теодор Салпаров, Тодор Алексиев, Цветан Соколов, Виктор Йосифов, близнаците Братоеви, Тодор Скримов, Светослав Гоцев и всички останали постигнаха първата си цел. Време е да се забавляват, а и така може да изпълнят мечтата си за медал. След серия контузии на старта Камило Плачи успя да организира всичко и да изготви тактическия пък към успеха.

В края на седмицата пък може да има заря, ама истинска. За волейболните ни герои!