Коментарната рубрика на Гонг е „Греда“, но хайде на 8 май 2012 година да я преименуваме на „Ас“, заради волейболните ни национали. Владо Николов и компания стартират тази вечер битката за Лондон и желанието ни е България да запише ас – директна точка от сервис и с ас да отиде на своята 8-ма Олимпиада.

Човек трябва да изживява емоциите си, да сбъдва мечтите си. Всички знаем, че това е възможно, стига да имаме енергията и истинското желание. А всички ние, почитателите на волейболната игра, мечтаем този отбор с този треньор да е част от олимпийския турнир през лятото.

Националите ни могат да подчинят всеки противник, стига само да си повярват, да излязат на полето с чисти глави и отборна емоция. Противниците ни не крием, че също са на ниво и всеки един от тях вече ни е надигравал, но на чужда земя. Тези момчета, които избра Радостин Стойчев в цялата си кариера мечтаеха да играят такова отговорно състезание у дома. И ето 2012 година им го предлага. Неслучайно и босът на европейския волейбол Андре Майерни го каза: „Трябва да се възползвате от домакинството“. Затова всеки, който вярва в мечтите и тези волейболисти – в залата или пред телевизора, или пред радиото, пред компютъра, или дори само в мислите да бъде с тях.

Волейболът е тактика, концентрация, техника, интуиция, инстинкт, решителност, страст, вяра, жертва, приятелство, емоция, начин на живот. Волейболистите ни пък са любимците на България. Ние ще подкрепим националите, а те и с нашата енергия могат да спечелят всичко. На инат и напук на контузии, въпросителни и терзания последните дни.

Хайде да изиграем пет мача и в неделя късно вечерта да спечелим, да докажем, че мечтите са за това, да бъдат реализирани. Хайде да вземем квотата за Лондон!