8 август 2012 година – капитанът на волейболистите ни Владимир Николов обяви в ефира на Дарик радио: „Ако България се класира за 1/2-финал на Летните олимпийски игри в Лондон, една мечта ще се сбъдне!“.

Час и 35 минути след полунощ вече на 9 август, мечтата е реалност! Националите ни са в Топ 4 на Олимпиадата – най-големият спортен форум на планетата. Въпреки и заради всичко и всички!

Националите ни са новите истински герои на родината. Пренаписаха историята и за първи път от 32 години влязоха в 1/2-финалите на Игрите. 1980 година в Москва, когато 95% от момчетата на Найден Найденов въобще не са били планирани, камо ли родени, Димитър Златанов, Цанов, Ангелов, Тодоров, Петков, Д. Димитров, Вълчев, Илиев, Димитров, Каспар Симеонов, Стоян Гунчев и Стоянов с треньор Тодор Пиперков стигат до среброто. След онези легенди новите съвременни големи са Георги Братоев, Николай Николов, Виктор Йосифов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Цветан Соколов, Теодор Салпаров, Добримир Димитров, Теодор Тодоров, Николай Пенчев, Валентин Братоев и Владимир Николов!

Постигнатото между 1980-та до снощи вече някак избледня. Тези младите са новите легенди! Точка за точка, гейм за гейм, мач за мач, с дух, самочувствие, свобода и . . . усмивки! С тактическите указания на Камило Плачи, с хъса и отборната вяра на Найден Найденов, с разузнаването на Георги Петров и Иван Контрарио, с грижите на д-р Динко Захариев, с масажите на Александър Върбанов, с физическите упражнения на Енцио Брамард, със шегите на Любо Ганев.

„Искам усмивки!“, това каза Найден Найденов на играчите си след поредните тактически секунди на Плачи в една от почивките на олимпийските ни мачове в Лондон. И явно това е рецептата – усмивки, вяра, духи, свобода, самочувствие. След казармения ред до преди месец и нещо, сега със свободен дух, волейболистите ни летят, забиват, бият и сбъдват мечтите си. Не само своите мечти, но и тези на публиката, на България! А колко големи за мечтите на ГОЛЕМИТЕ, ще разберем в петък и неделя.

 

Но вече знам – вярваш ли в себе си, мечтите ти се сбъдват!

Знам – когато играеш обединено и отборно, печелиш!

Мечтите стават реалност!

Мечтайте!

Мечтайте като волейболистите ни, като новите герои на България!