Волейболните ни национали паднаха и след това се изправиха. Минаха през  трагедията до еуфорията. Стигнаха само до два гейма срещу шампиона на Европейската лига Словакия, но след това разбиха настоящия европървенец и трети в Световната лига Полша. Така не те, а феновете започнаха със задължителните сметки. Волейболистите ни не са привърженици на изчисленията, а на феърплея и идеята на спорта – победата над всичко, на удоволствието от играта.

Ако сме втори ще имаме лесен мач срещу Португалия или Естония, но след това ще се борим с Русия на 1/4-финал. Знаем как се бие Сборная и то в решителен мач. Направихме го тази година за класиране на финалите на Световната лига, а и през 2009-та на Европейското.

Ако сме трети ще имаме две по-трудни задачи – мач с домакина Чехия на територията на Карлови Вари, а след това ще спорим с Полша или Словакия, а представете си в директна елиминация как ще са нахъсани Курек и компания.

Затова без сметки да си бием Германия с 3:0 и да се надяваме Полша да не просто статист срещу Словакия. Така хем ще имаме ден почивка, хем на ¼-финал няма да сме с Русия.

Пък с оглед на темперамента на Радостин Стойчев мотото ни е игра точка за точка, мач за мач, победа за победа. Ние сме честни и не правим тънки сметки. Потвърди го и капитанът Владо Николов – излизаме за 3:0 срещу Германия. Плюс това победната серия е голям плюс за характера и настроението на тима.