Вицепрезидентът на БФВ Митко Иванов обвини пред Гонг треньора Мартин Стоев за сбърканата тактика срещу Русия и петото място за България на финалите на Световната лига в Катовице. Според него причина за отсъствието на селекционера в сутрешната тренировка преди важния сблъсък със Сборная е проблем с по-ранното ставане на Стоев-син.

„За него е ужас първата тренировка, защото спи до 10-11”-откровено заяви доктор Иванов и допълни, че за загубата е виновен изцяло погрешният тактически подход към мача с Русия.

„Разпределителят Жеков обвини сам себе си, но той изпълняваше погрешни наставления от треньорския щаб. Момчето не е виновно. Изгонени от отбора няма да има. Ще се готви разширен състав и за Евро 2007 ще останат най-добрите. След като Мартин бе издигнат до небесата за бронзовите медали от Световното в Япония, сега трябва да си понесе заслуженото. Вината за провала в лигата е на треньорите, не обвинявайте състезателите”-категоричен бе скандално известният Митко Иванов.

В типичния си стил Мартин Стоев избяга от уж планираната среща с медиите, след като за пореден път отборът се прибра вчера без селекционера си. Обяснението, което треньорът даде в интернет пространството, бе нужда от почивка. От такава Стоев се нуждаеше официално и преди мача с Русия.

Задаваме си логично въпроса: А сега накъде? Поправителната сесия на Евро 2007 ще бъде тежко изпитание, за което трябва да сме добре подготвени. Ако ще се правят рокади в треньорския щаб или състава - сега е момента! Шефовете на федерацията ще трябва да вземат важни решения, от които ще зависи присъствието на България в Пекин. Олимпиадата е заветна цел за родния волейбол, но изпълнението - трудна задача само за амбицирани и силни!