Цели 5 състезателки от Марица Пловдив повика новият старши треньор на националния девически тим на България Стоян Гунчев-Чугуна за предстоящото Балканско първенство по волейбол в Сърбия за девойки старша възраст. В държавния ни волейболен отбор бяха призовани центърът Мира Тодорова-Пастата, разпределителката Кристина Гунчева, либерото Велина Кансъзова, 198-сантиметровият диагонал Милена Димова и посрещачката и крайна нападателка Теодора Симеонова, които се включиха веднага в подготвителния лагер в София.

И петте млади маричанки се считат за основни фигури в състава на националния отбор на България по волейбол за девойки младша възраст, който от днес вече е в сръбския град Иваница, където ще се проведе предстоящата Балканиада.
Турнирът започва днес и ще продължи до 10 юли.

Както е известно шефовете на БФВ взеха решение да се даде шанс за развитие на по-младите състезателки, които вече бяха събирани под ръководството на предишната държавна треньорка Любка Дебърлиева, и за които се смята, че имат добро бъдеще.
Сега водените от пловдивския спец Стоян Гунчев-Чугуна, избрани волейболистки ще представят България на две последователни Балканиади - започващата днес в Иваница волейнадпревара на Балканите за старша възраст в Събрия. Веднага след това състезание, от 13 до 17 юли – ще се проведе балканиада за младша възраст, която пък ще бъде в Албания.

Ето целият състав на България при девойките за Балканиадата: Симона Димитрова, Веселина Григорова, Гергана Георгиева, Гергана Димитрова, Искра Минтова, Мира Тодорова, Кристина Гунчева, Велина Кансъзова, Милена Димова, Теодора Симеонова, Петя Баракова, Савина Гоцева.