Страхотно посрещане спретнаха българите живеещи в Чикаго на волейболните ни национали. Емигрантите чакаха на летището нашите с питка и шарена сол. След много аплодисменти и „Българи, юнаци!”, се чуваше често и пожеланието „Медал от Пекин!”.

Българската общност, която отдавна очаква момчетата на Мартин Стоев на американска земя, обеща мощна родна агитка по трибуните на „Сиърс център” поне от 2000 души.

Волейболните ни национали по-късно днес ще имат тренировка и са много доволни и от условията, предоставени от домакините.

България гостува на САЩ на 20 и 21 юни във втория уикенд от Световната лига.

Българската емигрантска общност в Чикаго има своя стогодишна история, а дори от 2000-та година и свой Футболен клуб „Балкан”. В града се издават седем вестника на български и няколко сайта. Според някой неофициални данни днес българите там са вече много над 40 000 души и представляват най-голямото локално съсредоточаване на наши емигранти в Америка. Сънародниците ни си организират български пикници в Шилер парк, празничните църковни служби, концерти с участието на български артисти и други мероприятия, на които присъстват до няколкостотин души.