Цветан Соколов, основното оръжие на България на Олимпиадата в Лондон, се прицели към още по-голям успех от влизане в четворката. Българските волейболисти разбиха Германия с 3-0 гейма и са на полуфинал на Игрите.

„Мисля, че ние просто играхме много добре, раздадохме се на 100% всички. Отборът победи, не аз, аз просто помогнах, за което съм много щастлив. Забравяме сега за това, защото са много ентусиазирани, забравяме и почваме да мислим за следващия мач,“ заяви скромно диагоналът.

Запитан на майтап дали са бързали да приключат мача, за да може българските фенове по-бързо да се приберат у дома, за да се наспят преди работа, Цецо отговори също шеговито: „А може и да не са доволни от този резултат, защото са гледали малко волейбол. Благодаря на всички фенове, българите, които дойдоха да ни подкрепят, това значи много за нас, надявам се да сме ги зарадвали с тази победа. Само мога да им кажа – „Благодаря“!“

За следващия съперник той допълни:„Все още не ги виждам руснаците. Точно в момента не мисля за мача, мисля как да се приберем, да си починем. Утре ще видим. Аз за себе си мога да кажа, че не съм изморен, още съм млад.“

„Ако трябва да съм честен, все още не съм осъзнал какво сме направили. Първо нека да направим нещо голямо. Защо да не направим нещо още по-голямо. Сега трябва да мислим как следващия мач да играем още по-добре, и вече каквото се случи,“ завърши уверено Соколов.