Женският национален отбор по волейбол до 23 години загуби последния си мач от група А на Световното първенство в Турция. Българките паднаха от Бразилия с 0:3 (17:25, 8:25, 28:30) и изпуснаха шанса си да се класират на полуфиналите на шампионата в южната ни съседка. Младите "лъвици" допуснаха много непредизвикани грешки в първите два гейма, които загубиха съответно с 17:25 и 8:25. В третия състезателките на Атанас Лазаров подобриха представянето си, но "селесао" не допусна обрат и затвори частта с 30:28. 

Топреализатор в срещата стана Гергана Димитрова със 16 точки. В основата на успеха за Бразилия пък бяха Друсила Коста (15 точки) и Габриела Соуса (14 точки). 

Загубата изпрати представителния тим на 4-о място в групата със 7 точки. Българките ще участват в разпределението на позициите от пета до осма, като следващият им съперник ще бъде третият от предварителна група Б.

Двубоят е във вторник, като началният час на срещата предстои да бъде уточнен. 

"Бразилия е добър отбор и ние знаехме, че ще ни бъде трудно. Започнахме добре, но във втория гейм нищо не ни се получаваше. Опитахме се да се върнем в третия, но вече бе твърде късно", коментира след срещата българският селекционер Атанас Лазаров.