Националният отбор на България по волейбол за юноши под 17 години завърши на пето място в крайното класиране на европейското първенство в Тирана, Албания.
В последния си мач на турнира българите победиха Сърбия с 3:1 (25:23, 28:26, 23:25, 25:20). Така тимът не само завърши с успех, но и приключи с достойнство, като е максимално близо до най-добрите четири в Европа.
 
В първите два гейма националите ни показаха психическа устойчивост, която бе в основата за спечелването им. Родните представители издържаха на напрежението, породено от голямата равностойност, и наложиха волята си в решителните моменти с две точки разлика.
 
Сърбите обаче не се отказаха, като на свой ред демонстрираха, че също могат да бъдат стабилни в най-важните моменти. Третата част бе повторение на първите две, но този път западните ни съседи съумяха да излязат печелившия тим и да върнат интригата в мача.
 
Загубеният гейм не огъна младите ни волейболисти. Те излязоха още по-мотивирани и устремени към успеха. С добър сервис и отлични изяви в атака нашите поведоха с 5:2 и 10:5 и показаха, че са по-добрият тим. Съставът ни запази разликата докрай и се поздрави с крайната победа след 119 минути.
 
Реализатор №1 за победата бе Александър Къндев с 24 точки (1 ас, 2 блокади). Стелиян Делибосов завърши с 13 точки (5 блокади). За сърбите Лука Станкович и Лука Степанович отбелязаха 21 и 20 точки.