Женският национален отбор по волейбол на България изигра един от най-силните си мачове напоследък и победи с 3:0 европейския вицешампион Холандия в мач от четвъртия кръг на квалификацията за Гран При 2011. Двубоят се игра в Каляри и продължи само 80 минути преди избраничките на Драган Нешич да го приключат, като дадоха на своя именит съперник да направи съответно 21, 17 и 22 точки в трите гейма.

Мачът дойде в много тежък момент за българския тим, който бе с три загуби до момента - от Италия, Русия и Турция. Холандките пък бяха победили домакините с 3:0 в последната среща преди вчерашния почивен ден.

В часовете преди срещата в лагера на България разбраха за изявлението на президента на федерацията по волейбол Данчо Лазаров, че когато няма резултати ще трябва да бъде сменен Драган Нешич. Това сякаш амбицира българките, които показаха, че на този етап са твърдо зад треньора си и вината за слабото представяне до момента е изцяло тяхна. От самото начало на мача тази вечер до последната точка, дошла след блокада на Цветелина Заркова българският отбор имаше инициативата. За разлика от срещата с Турция, този път посрещането бе силната страна. Добриана Рабаджиева пое 15 топки, като 73 процента от посрещането й бе перфектно. На висота бе и либерото Мария Филипова. Като истински капитан Ева Янева отново поведе останалите и стана топреализаторка на отбора с 15 точки. Цветелина Заркова пък направи пет блокади. За целия мач Драган Нешич разчиташе общо на седем волейболистки.

В сряда от 18.30 часа е последният мач на България. В него нашите ще срещнат Германия.

Състав на България: Диана Ненова 5 точки, Добриана Рабаджиева 11, Ева Янева 15, Страшимира Филипова 6, Цветелина Заркова 11, Емилия Николова 7, Мария Филипова-либеро