Волейболните ни националки заслужиха голям пай от участието си на шестия международния турнир за „Купа Елцин”. Момичетата на Драган Нешич заеха второ място на силната надпревара, която се проведе в Екатерининбург и Нижний Тагил.

В последния мач България пак би Хърватия с категоричното 3:0 гейма (25:14, 25:22, 25:16). Това е трета победа за това лято на нашите над хърватките. С четири успеха и едно поражение и то с 2:3 от световния шампион Русия, България заема второто място в класирането само след домакините.

Този мач сложи края и на сезона за женския на национален тим по волейбол. Активът на българките от лято 2008 е спечелена квота за участие на Европейското първенство в Полша догодина, второ място на „Купа Елцин” и всичко това след 10 победи и само една загуба.

Турнирът, в който участваха България, Русия, Холандия, Хърватия, Беларус и Украйна, e с награден фонд 500 хиляди долара и е основан в чест на първия руски президент Борис Елцин.

Очаква се на официалното награждаване по-късно днес някои от волейболистките ни да получат и индивидуални награди. За последно България участва на турнира на името на първия руски президент през 2005 година, като нашите волейболистки заеха петото място.

България: Ева Янева 6, Любка Дебърлиева 6, Радостина Рангелова - Цитигой 5, Елена Колева 130, Страшимира Филипова 12, Илияна Петкова 13, Мария Филипова – либеро.