Националният отбор по волейбол на България за девойки под 17 години се класира на европейското първенство, което ще се проведе в Чехия през юли. Воденият от Диян Боюклиев тим надигра Словакия с 3:0 (25:23, 25:15, 25:21) в последния мач от група В на европейската квалификация, която се изигра в зала "Христо Ботев".

Така родните представителки завършиха с пълен актив в надпреварата - 9 точки и без загубен гейм.

Двата отбора започнаха равностойно (4:4), след което словашките волейболистки взеха превес. Доминацията им продължи почти през цялото време, но в ключовите моменти "лъвиците" се мобилизираха и надделяха, реализирайки серия от пет точки (от 20:23 до 25:23).

Във втората част родните състезателки доминираха напълно, като не допуснаха особена съпротива. Така те увеличиха аванса си и подпечатаха билета си за европейското първенство.

В третата част ролите се размениха - воденият от Павел Бернат тим диктуваше положението до 14:10. Постепенно преднината на словачките бе стопена и се стигна до равенство при 15:15. След 19-та точка момичетата на Диян Боюклиев се откъснаха и записаха чиста победа.

Най-резултатна бе Ива Дудова с 16 точки (1 ас, 5 блокади).