България спечели с 3:0 (25:19, 25:19, 25:9) срещу Естония на турнира в Габрово и вече е само на победа от класиране за Евро 2009.

В първия гейм, спечелен от възпитаничките на Драган Нешич с 25:19, България бързо взе инициативата в свои ръце, благодарение на добрата игра на Ева Янева и Страшимира Филипова. Точковият аванс, който българките взеха в началото на гейма, се запази до самия му край.

След леко спечеления първи гейм, българките допуснаха отпускане във втория. За сметка на това естонските волейболистки бяха по-мотивирани. След това обаче българките показаха истинското си лице, успяха да обърнат играта в своя полза и отново спечелиха с 25:19.

В третия гейм волейболистките ни играха отлично и победиха безпроблемно с 25:9.

„Мачът свърши така, както трябваше - 3:0. Допуснахме малко отпускане във втория гейм - може би от притеснение, но третият беше много показателен с резултата 25:9. С един добър мач утре можем да се класираме за европейското първенство. Надявам се важният за нас мач Хърватска - Финландия да не бъде спечелен с 3:0 от нито един от двата отбора”, заяви след срещата селекционерът на българия - Драган Нешич.

След 4 изиграни мача българките са с 4 победи. Следващият съперник на България е Финландия.

България: Янева, Дебърлиева, Цитигой, Колева, С. Филипова, Петкова, М. Филипова - либеро (Карауланова, Каракашева, Василева)

Естония: Коверялг, Полувер, Раап, Реет, Ланес, Кернер, Хелисте - либеро (Хенасту, Носко)