Националният отбор на България по волейбол за мъже спечели и втората контрола срещу Испания - този път с 3:0 (25:20, 25:21, 25:18). По договорка между щабовете и за радост на зрителите отново се играха общо пет гейма, този път с два допълнителни, като и те бяха в полза на българите - 25:20 и 16:14.

И втората приятелска среща се изигра пред пълни трибуни в "Арена Вършец" и пред погледа на президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. В първия двубой България победи с 3:1, вземайки и допълнителния пети гейм.

Във втория мач срещу Испания селекционерът Николай Желязков даде възможност за изява на максимален брой играчи от състава, водещ подготовка за Волейболната лига на нациите.

България започна с Георги Сеганов, Аспарух Аспарухов, Светослав Гоцев, Радослав Парапунов, Светослав Иванов, Алекс Грозданов и либеро Владислав Иванов. Участие в срещата взеха също Димитър Димитров, Венцислав Рагин, Николай Колев, Стефан Чавдаров, Владимир Станков, Мартин Атанасов, Николай Къртев и второто либеро Мартин Иванов.

Най-резултатен за България бе Светослав Иванов с 19 точки. Аспарух Аспарухов реализира 17. Димитър Димитров завърши с 11. Най-много точки в срещата реализира Жорди Рамон - 22, а Алваро Химено се отчете с 20.

Мачовете срещу Испания бяха първите официални проверки за националния отбор на България по волейбол за мъже преди старта на двубоите от Лигата на нациите. След лагера във Вършец националите ще заминат за Италия, където ще изиграят две срещи с домакините - актуални европейски шампиони. 

На 31 май и 1 юни в София ще се проведат две контроли с европейския вицешампион Словения, които ще бъдат последни преди заминаването за Канада за първата седмица от Лигата на нациите.