България записа удивителна победа с 3:0 гейма срещу Русия и взе бронзовите медали на европейското първенство по волейбол в Турция.

"Лъвовете" поведоха над "Сборная" още в първия гейм с 5:2, което доведе до прекъсване за Баньоли. Техническата пауза беше при резултат 8:5 в полза на България, а при 16:12 беше и втората. "Трикольорите" затвориха гейма при резултат 25:18.

Вторият гейм също започна изцяло под диктовката на България, но Русия успя да се съвземе и независимо от солидната преднина на България резултата се изравни при 24:24. Последва грешка на Русия и перфектно изпълнен сервис на българите, което доведе до втори гейм за България с 26:24.

Третият гейм започна не по най-добрия начин за България, след като Русия водеха почти през целия гейм, но в крайна сметка "лъвовете" успяха да изравнят при резултат 19:19 и да обърнат гейма, който завърши 25:21 и с това да спечелят мача с 3:0 гейма.

Това е четвърто бронзово отличие от шампионати на Стария континент и общо пети медал за България. За последно нашите спечелиха отличие от европейско първенство през 1983 година.