Националният отбор по волейбол на България за девойки до 20 години се класира за полуфиналите на Световното първенство, което се провежда в Мексико, след като се наложи категорично над Холандия с 3:0 (25:14, 25:20, 25:20) гейма.

Българките нямаха никакви проблеми в мача и спечелиха за 1:04 часа пред 2000 зрители.

Най-резултатна бе Елица Василева със 17 точки, а Добряна Рабаджиева добави 13. В другата среща Бразилия победи с 3:1 гейма Тайван.

Тази нощ България среща Бразилия в спор за първото място в групата.

„Волейболистките се представиха отлично днес, според нашия план. Знаехме, че Холандия е силен отбор, но предвиждахме да им създадем проблеми с нашия сервис. Щастлив съм, че достигнахме до полуфиналите. Работихме наистина много здраво. Сега ни предстои мач с Бразилия. Ще бъде тежко, но ние сме готови да се срещнем с тях. За нас е важно да завършим този кръг на първо място в групата”, каза селекционерът на българския тим Стоян Гунчев.

„Тази победа е страхотна. Нашият отбор работи доста добре в Мексико и вече сме на полуфинал. Много сме щастливи от този резултат. Днес играхме според стратегията на нашия треньор”, добави капитанът на България Цветелина Николова.