Българският национален отбор по волейбол ще бъде без титулярния си разпределител Андрей Жеков и във втория си мач срещу Аржентина. Срещата е от втория ден на последния турнир от груповата фаза на Световната лига.

До ранния следобед плеймейкърът е бил съгласен да е в “Арена Армеец” и да играе срещу Арженитна, но малко преди тръгването на тима ни се е отказал.

По този начин Жеков отново остава да почива заради плисохогическо неразположение, което феновете вече приемат като бойкотиране на настоящия ни тим.

В последните години, а и седмици, не веднъж Андрей показваше и доказваше обаче, че той никога не би бойкотирал съотборниците си и не би напуснал отбора на България

Жеков не игра и във вчерашния мач срещу Португалия. Той също така не бе в групата на националния отбор по волейбол в мачовете, които се играха в Аржентина и Португалия заедно с част от другите титуляри, тъй като получиха почивка.

Германия вече си осигури място на финалната фаза на Световната лига, която ще се проведе през следващата седмица в София, след като победи с 3:0 гейма (25:19, 25:18, 25:20 ) Аржентина.