Националите ни по волейбол записаха втора победа срещу Испания в мач от Световната волейболна лига. Този път нашият тим спечели с 3-1 гейма(19:25, 25:18, 25:22, 25:13). Мартин Стоев заложи на следната стартова шестица: Жеков, Цветанов, Гайдарски, Казийски, Милушив, Алексив (либеро Салпаров).

За разлика от вчерашния мач, този път в течение на срещатабългарският селекционер даде възможност за изява на абсолютно всичкиналични състезатели в групата. Въпреки че отново играха безКонстантинов, Николов и Иванов, домакините срещнаха проблеми срещуевропейския шампион единствено в първия гейм, в който отстъпиха с 19-25.

В следващите 3 гейма зрителите в зала "Конгресна" станахасвидетели на волейбол с марка "България". Особено осезателно бепревъзходството на нашите в четвъртия гейм, в който позволиха наиспанците да се задоволят със скромния актив от фаталните 13 точки.

Много силен мач изнесе варненецът Данаил Милушев, чиито атаки и сервиси рядко биваха предугаждани от съперника.

Следващото изпитание пред България в Световната лига е САЩ, който е наш съперник и на Олимпийските игри в Пекин. Срещите в САЩ са на 20-и и 21-и юни.