Мъжкият национален отбор на България по волейбол ще се изправи срещу Канада във втория си мач от втората седмица на турнира Лига на нациите, която се провежда във френския град Орлеан. Срещата е утре, 22 юни, от 17:30 часа българско време.

Нашите загубиха първия си двубой в Орлеан от Бразилия с 0:3 гейма. Възпитаниците на Пламен Константинов бяха равностойни на Селесао в откриващия гейм, в който отстъпиха с 22:25, но след това бяха надиграни от съперника съответно на 17 и 15 точки.

Срещу „кленовите листа“ родните национали ще търсят втория си успех в тазгодишното издание на надпреварата, след като до тук взеха единствено мача си със Словения, при това с 3:0 гейма. „Трикольорите“ обаче допуснаха четири поражения в останалите си срещи, включително от Китай и Полша с по 2:3 гейма, както и от домакините на първия турнир Япония с 0:3, и във вторник вечерта от Бразилия със същия резултат.

България заема към момента 11-та позиция в подреждането с актив от пет точки, докато канадците са предпоследни с едва два пункта. Лидер е Япония – „самураите“ нямат грешна стъпка и са водачи с пълен актив от 18 точки след шест последователни победи. До края на втората седмица в Орлеан волейболистите ни ще играят още с Аржентина и Куба.