Българската и Грузинската волейболни федерации подписаха меморандум за взаимопомощ. Любомир Ганев, президент на БФВолейбол, и неговият колега Георги Картвелишливи парафираха документа, с който започва партньорството. Това се случи по време на Евро 2022 за юноши до 18 години в Тбилиси.
 
Първата точка в меморандума е развитието на професионалния волейбол, плажен волейбол и снежен волейбол в двете страни. Следва споделяне на опит във всички аспекти - треньорство, съдийство и организиране на събития. Една от основните точки е волейболът да стане здравословен начин на живот в България и Грузия.
 
Меморандумът е подписан като документ на приятелството между страните. Няма краен срок на документа, а в най-скоро време плановете на двете федерации ще започнат да дават плодове.
 
"Грузия организира прекрасно европейско първенство.  Ние имаме богат опит в тази област и ще го споделим с нашите приятели. Подобни меморандуми ще изкачат волейбола на друго ниво. Тепърва ще има съвместни инициативи между България и Грузия", коментира Ганев.