Българският национален отбор по волейбол за девойки ще играе с Германия полуфинал на Световното първенство в Мексико от 4 часа сутринта българско време на 24 юли. Това стана ясно, след като нашите претърпяха втора загуба. Селекцията на Стоян Гунчев, която е на 54-то място в световната ранглиста, бе надиграна от №2 на планетата Бразилия с 3:0 гейма (25:19, 25:13, 25:18).

Срещата бе последна от втората групова фаза на финалите и от нея зависеше само дали националките ни ще влязат като първи или втори от поток Е в полуфиналите. България зае второ място с актив от 2 победи (над Тайван и Холандия) и 1 загуба (от Бразииля) и сега ще играе за място на финала с Германия, която е лидер в група F. Не Турция, а Доминиканската република продължи напред от другия поток, след като са наложи в директен спор с 3:2 гейма.

В спора България – Бразилия за 69 минути Елица Василева постигна най-много точки за тима ни – 10 точки и остана на полето през трите гейма, също като Виктория Григорова, която стигна до 9 точки и Габриела Цветанова с 8. За селесао 11 точки постигна Исадора Родригес, а капитанката Летисия Инес Андриоли Раймунди игра като резерва последните две части и взе 1 точка. Силната страна на Бразилия бе блокадата, след като постигна срещу нас 10, а ние – 2. При асовете българките са с един повече – 4:3, но сме направили повече индивидуални грешки и по-малко атаки.

Добриана Рабаджиева загуби лидерското си място в класацията за най-резултатни волейболистки, след като не остана на полето през третия гейм, записа 1 точка и бе изместена от състезателки на Доминикана, Тайван, Германия, Турция и Чехия до 7-ото място.

Полуфиналът България – Германия е на 24 юли от 18 часа местно време, 4 сутринта българско, в зала Аудиторио дел Естадо Суидад Депортива в Мексикали. След нас Бразилия среща Доминиканската република.