България стартира участието си на Европейското първенство по волейбол за мъже тази вечер в Турция. Националите ни излизат срещу Сърбия от 17:30 часа във втора среща от деня в Истанбул.

Букмейкъри посочиха обаче състава на за аутсайдер срещу плавите. В лагера на Владимир Николов и компания обаче цари оптимистично настроение. Вчера и днес преди обед тимът ни тренира в официалната зала „Абди Ипекчи Арена” в Истанбул.

Силвано Пранди редуцира 14-те си избраници до задължителните преди всеки мач 12 състезатели. От групата за мача със Сърбия отпаднаха центърът Теодор Тодоров и второто либеро Владислав Иванов.

Българският помощник треньор Северин Димитров прогнозира пред Гонг от морето победа за нашите с 3:1 гейма.

„Всичко очаквам и най-вече да хвърлим всички усилия в днешната среща и да спечелим. Изключително добре подготвени сме, статистиците са си свършили работата да разузнаят противника и мисля, че в това отношение ще бъдем подготвени. Освен това, физически и технически също ще бъдем на ниво, защото целият екип работи много добре”, сподели Северин Димитров пред Гонг.

„Мисля, че ще успеем да победим с 3:1 гейма. Не съжалявам, че не съм в Турция, но се надявам да успеем да победим, това е най-важното за отбора на България. Целите ни трябва да са насочени за спечелването на медал и смятам, че сме способни да го направим”, завърши помощник треньорът.