Българския национален тим по волейбол спечели бронзовите медали и квота за Летните олимпийски игри в Пекин догодина от Световната купа в Япония.

Момчетата на Мартин Стоев записаха девет победи и две загуби, в което изпълниха целта си да намерят място още от първия турнир даващ квота за игрите догодина.

В последния си мач от надпреварата България победи с 3:0 (25:17, 25:22, 25:23) гейма състава на Аржентина.

В интригуващ мач Русия победи САЩ с 3:2 гейма. „Сборная” взе първия с 25:23, загуби втория с 22:25. В четвъртия отнесе американците с 25:17, а в тайбрека лесно се справи с 15:8

Имаше вариант българите да вземат сребърните медали, но едва няколко спечелени точки повече от американците ни лишиха от тази възможност. Националите се прибират в България във вторник около 14:00 часа с полет през Париж.

Токио доказа, че е един от най-щастливите градове за волейболистите ни, след като миналата година там спечелихме бронзовите медали от световното, а сега бронзовите медали от Световната купа и квота за Олимпиадата.

 

Така първите четири отбора, които се класираха за мъжкия волейболен турнир по волейбол за Олимпиадата в Пекин са домакина Китай, България, Бразилия и Русия.