Часове преди сблъсъка България – Бразилия, който открива финалите на Световната лига по волейбол в Катовице (Полша), „селесао” видимо нехае.

Родните национали първи проведоха сутрешна тренировка в 12-хилядната зала „Сподек”, като се подготвяха точно 60 минути в съоръжението.

Веднага след тях в съоръжението влязоха олимпийските и световни шампиони с тима на Бразилия. Водените от Бернардо Резенде играчи нито загряха, нито потичаха, нито имаха двустранна игра. Едва за 20 минути „кариоките” постояха в „Сподек”, а единственото с което запълниха времето си бе изпълнение на сервис.

В двете си срещи от група F на финалната шестица срещу Бразилия и Русия – днес и утре от 18 часа българско време, волейболистите ни ще бъдат със зелени екипи.

Организаторите на финалите на Световната лига се съобразиха с метеорологичните условия в Катовице, където температурата е не повече от 14 градуса и отрано пуснаха отоплението в „Сподек”, така че на очакваните 12-хиляди фенове, участници и ВИП-гости ще бъде топло по време на двубоите.