Националният отбор на България по волейбол за мъже до 23 години допусна първа загуба на Световното първенство в Бразилия. Момчетата на Драган Иванов претърпяха поражение от домакините с 0:3 гейма (19:21, 14:21, 19:21) и ще трябва да се борят с Аржентина за място на финалната фаза.

България започна със самочувствие срещу отбора на домакините и поведе в резултата (1:2), но бразилците изравниха (2:2) и резултатът бе точка за точка, а водачеството бе разменяно няколко пъти. Отборът на Бразилия успя да натрупа разлика от 3 точки (11:8). На техническата почивка домакините водеха с 12:10 и успяха да увеличат преднината си на 4 точки (18:14). В края на гейма при 19:16 Димитров спаси топка след бразилската атака, но вторият съдия прекъсна играта заради престъпване на Рагин. Така резултатът стана 20:16, но това решение само мотивира Лъвовете, които бяха на крачка от изравняването спасявайки 3 гейм бола. За жалост, нашата атака бе в аут и домакините поведоха, предава официалният сайт на БФВ.

Вторият гейм започна по-добре за бразилците, които поведоха с 3 точки (4:1) и започнаха бавно да увеличават преднината си – 12:7, 14:7. Лъвовете опитаха да догонят противника, но разликата бе прекалено голяма. Така Бразилия поведе с 2:0 гейма.

Третата част отново започна по-добре за домакините, които дръпнаха с 2 точки (6:4), а след това успяха са удвоят преднината си – 10:6. Този път Лъвовете не им позволиха да продължават да трупат разлика и бързо изравниха 11:11, след което водачеството бе разменяно няколко пъти, но бразилците първи стигнаха до геймбол, който Лъвовете не успяха да спасят и мачът свърши.

Така Бразилия си осигури място на финалната фаза, а ако нашите искат да се присъединят към тях ще трябва да победят Аржентина, независимо с какъв резултат. Мачът е тази вечер от 22:30 часа наше време.