Само 2 лева е цената на билетите общо и за двата мача на ден в Група В на Европейската лига по волейбол при жените в ДКС във Варна от 8-и до 10-и юни. Срещите на нашите момичета са винаги от 17,30. Първият ни двубой е срещу Швейцария, вторият срещу Франция, а последният срещу Турция.

Старши треньорът на националките ни Марчело Абонданца даде пресконференция днес във Варна в присъствието на помощник треньора Димо Тонев и състезателката Страшимира Филипова. Предлагаме ви мненията и на тримата:

Марчело Абонданца, треньор: „Сега започнахме да работим вече както трябва. Преди нямахме достатъчно време. Момичетата работят много сериозно. Отговорно са ангажирани в тренировъчния процес. Ще ни трябва още доста време за добро ниво на подготовка, но ден след ден правим големи крачки напред. Очаквам да направим още много занапред. От утре стартираме с две приятелски срещи с Белгия. Ще видим докъде сме стигнали. Условията за подготовка тук са много добри. Имаме отбор от 14 състезателки. За всеки мач изборът за 12-те ще бъде много труден. Няма сериозни проблеми с контузени състезателки”. По отношение съперниците в нашата група треньорът заяви: „Нека първо видим Турция с какъв отбор ще дойде тук. Франция е добър отбор, а Швейцария е най-слабият тим в нашата група. За нас е важно да отидем на Final Four за Европейската лига в Чехия”.

Димо Тонев, помощник треньор: „В този лагер тук условията в ДКС, както и в залата на Черно море, фитнеса-всичко е превъзходно. Имаме възможност да работим много здраво.  Труден период е за състезателките. Работим много за физика. В мачовете с Белгия започваме да обиграваме отборът”.

Страшимира Филипова: „Условията са добри. Винаги са били такива тук. Екипът на Абонданца е доста добър. Всички се занимават с нас. Чудесен треньор за нашия отбор. Много взискателен. Вярва, че може да стане нещо за в бъдеще. Всички имаме амбиции да направим добър отбор. Очаквам да  постигнем добри резултати в европейската лига, а и да се класираме за европейското. Отборите ни в групата са преодолими и сме длъжни да отидем на Final four”.