Волейболните ни националки отпътуваха за първото си участие в турнира Гран При. Чаровните ни състезателки се отправиха за Макао (Китай) и дебютните си срещи с най-добрите, след това за Пуерто Рико и седмица по-късно за Япония.

На заминаване за това междусвестко, междуконтинентално или просто казано – прекосяване на цялото земно кълбо, момичетата имаха приятна среща на аеропорта, като част от тях и се снимаха с любимия актьор Башар Рахал.

Тимът ни пристигна преди обед от Самоков на летище София с малко изключения, замина за Франкфурт, от където ще вземе самолета за Хонконг, след това ще се качи на ферибота до Макао. В първия уикенд на Гранд При между 2 и 4 август, нашите ще играят в група D в Китай срещу домакините, Холандия и Куба. След това от Макао пък ще отидат до Хонконг през САЩ (Лос Анджелис и Маями), до столицата на Пуерто Рико - Сан Хуан и 120 км преход с автобус до пристанищния град Маягуес за двубоите от втория уикенд (9-11 август) и група G с тимовете на Пуерто Рико, Бразилия и Доминиканска република. И без за се прибира до България, волейнационалките ни ще отпрашат за Япония с полет от Сан Хуан през Далас до Токио и после към Сендай за третия уикенд на турнира от 16 до 18 август със срещите от група M със селекциите на домакина, САЩ и Чехия.

Така Страшимира Филопова и компания след заминаването си днес (29 юли), ще се приберат в родината чак на 19 август с прекачвания от Сендай през Токио и Мюнхен до София. Ако съставът ни се класира в Топ 6, ще трябва отново да лети до Япония, където са финалите на Гран При между 28 август и 1 септември.

В на 16 дни България ще прекоси цялото земно кълбо като по груби сметки на Гонг селекцията ни ще трябва да прелети поне 43 640 километра между България, Китай, Пуерто Рико, Япония и отново България!

Христина Русева се снима с Башар Рахал

източник: Личен архив

Състав на България за Гран При:

1 Диана Ненова

2 Десислава Николова

4 Лора Китипова

5 Добриана Рабаджиева

6 Цветелина Заркова

11 Христина Русева

12 Мария Каракашева

13 Мария Филипова

14 Славина Колева

16 Елица Василева

17 Страшимира Филипова

18 Емилия Николова