Безсънна бе нощта за волейболните ни националки. Ева Янева и компания нямаха време да поспят след като спечелиха сребърните медали от Европейската лига. След финала със Сърбия и награждаването, момичетата ни присъстваха на официалната вечеря след надпреварата, след което се прибраха по стаите си за стягат багаж. В 2 през нощта тръгнаха с автобус към летището в Анкара. Първият им полет бе в 4:30 часа, последва прекачване в Истанбул с кратък престой и кацнаха в София в 9:45 часа. В самолета бе и Сесил Каратанчева. Сребърните медалистки от Европейската лига бяха изненадани от суперстуд в самолета, като от качването им до излитането от климатичната инсталация се стелеха ледени облаци.

На летището в Истанбул волейболистките ни си взеха довиждане за кратко с треньора Драган Нешич, който продължи към Италия.

Националките ни излязоха в кратка почивка, защото им предстои нов сбор и подготовка за квалификациите за Гран При в средата на септември в Италия. Там обаче България няма шанс срещу най-силните отбори в Европа, като евентуално сред тях ще се Италия, Турция, Франция, Холандия и други.