Тримата волейболисти, които отпаднаха от състава на Силвано Пранди за Световната лига това лято, са разпределителят на ЛукОйл Нефтохимик Иван Станев, центърът на бургазлии Николай Николов и диагоналът на Левски Сиконко Николай Учиков, научи Гонг.

Професора днес обяви 19-те, на които ще разчита в мачовете с Русия, Япония и Куба от най-комерсиалния волейболен турнир.

С оглед на избора му за отпадането на Учиков от състава, България ще разчита на поста диагонал само на възстановяващия се след операция в момента Владимир Николов и игралия в Турция Данаил Милушев.

Очаквано от състава отпадна центърът Николай Николов, който в момента е с ботуш от гипс и патерици, след лечение във Франция. На поста разпределител повече шанс пък ще има Иван Зарев от ЦСКА като резерва на титуляра Андрей Жеков. Трети плеймейкър пък остава шампионът със сините Георги Братоев.

Първият национал, с който Силвано Пранди проведе личен разговор по време на Купата на България в Пазарджик, бе посрещачът Тодор Алексиев.

По време на срещата между Арда и Марек Юнион Ивкони, където единствен представител в националния е Цветан Соколов, италианският специалист надълго и нашироко си говори с Алексиев, като през това време отстрани седеше мениджърът Евгени Генчев.

Дебютът на Пранди начело на България и първи мач за националите ни в Световната лига е на 12 юни в Куба.