Селекционерът на националния отбор по волейбол Мартин Стоев определи групата от 12 играчи, които ще участват на финалите на Световната лига от 11 до 15 юли в Катовице. От разширения състав, който се подготвяше в Полша стана ясно, че отпадат двамата дебютанти – Методи Ананиев и Владислав Александров.

Изненадващо, с оглед на първоначалните прогнози, Ананиев, който е пред финализиране на договор и с италианския Монтекяри, няма да вземе участие в срещите срещу Бразилия, Русия и т.н.

Стоев трябваше да избере двама от четирима и заложи на Костадин Стойков и Тодор Алексиев. От 12-те в групата остана само един дебютант с националната фланелка – Николай Николов (ЛукОйл Нефтохимик).

Днес волейболистите ни ще се върнат в Катовице, където в сряда излизат срещу Бразилия от 18.00 часа в първа среща от финалната шестица.

Състав на България: Разпределители - Андрей Жеков, Иван Зарев, Центрове – Христо Цветанов, Красимир Гайдарски, Николай Николов, Посрещачи – Матей Казийски, Пламен Константинов, Костадин Стойков, Тодор Алексиев, Диагонали – Владо Николов, Боян Йорданов, Либеро – Теодор Салпаров.