Българката Блага чака Даниеле Баньоли във варна. Съпругата на селекционера на руския национален отбор по волейбол пристигна край морето ден преди Сборная да пристигне в 15 часа във Варна за последния уикенд от груповата фаза на Световната лига. Блага, която е родом от Етрополе се запознава с 53-годишния италиански специалист през 2001 година на вечеря в Модена. И оттогава неизменно следва бившия наставник на европървенеца Сислей Тревозо, Мантова, Раджо Емилия, Рома, Модена, и Динамо Москва, който има 5 шампионски титли на Италия.

България посреща Русия в петък и събота от 17:30 часа в зала „Конгресна”. Силвано Пранди се очаква да определи групата от 14 играчи най-късно в четвъртък, а дотогава волейболистите ни ще тренират двуразово в пълен състав.

Руснаците кацат в морската столица утре в 15:00 часа и също ще се подготвят в залата на Двореца на културата и спорта.

Що се отнася до семейството на националния треньор на България Силвано Пранди – съпругата му Роси и синът му Масимиано, вчера си заминаха от морската столица, след като видяха на живо как България взе победи над Куба.

Гонг научи, че Масимилиано е подновил договора си с тима от Серия А2. Пранди младши е играч на поста либеро с №10 в Едилесе Кавриаго вече втора година, преди това е носил фланелката на Кунео през 2007-ма. 189-сантиметровият Масимилиано ще стане на 20 години след 6 дни и в момента се възстановява от операция на дясната ръка.