Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Драгутин Балтич написа писмо до българските медии, тъй като от седмица има проблем със зъб, който възпрепятства срещата му с журналисти. Ева Янева и компания приемат Израел в първи домакински мачове от Европейската лига този петък и събота в Самоков.

Ето какво написа Балтич в писмото си:

Уважаеми представители на медиите,

Огромното ми желание бе днес вместо да пиша това изявление да осъществя втората си официална среща с вас преди първите ни домакински срещи от Европейска лига 2011 срещу Израел. Дребни здравословни проблеми обаче ми попречиха да осъществя това свое намерение.

Отборът е напълно готов и изключително мотивиран за предстоящите две срещи. Момичетата имат голямо желание да излезнат на родна земя пред родните фенове и всички мислят само и единствено за постигането на две победи. Като цяло във физическото състояние на отбора няма драми, но има натрупана умора, която към момента не можем да преодолеем, заради недостатъчното време за възстановяване и интензивните тренировки. Отборът на Израел разбира се, не трябва да бъде подценяван в никакъв случай. Уверявам ви, че под мое ръководство България винаги ще излиза за победа и ще играе на предела на възможностите си независимо дали съперникът е по-силен или по-компромисен. Винаги ще има по-силни и по-слаби отбори, но това което е важно за нас е да спечелим 3 от 5-те гейма в мача.

Утре, по обяд, можете да очаквате да обявим групата от 12 състезателки за мачовете от 3-тия кръг на Европейска лига. В нея ще включим момичетата, които са в най-доброто моментно състояние. Надявам се да получим така важната за нас подкрепа от феновете и те са напълнят залата в Самоков. Зная, че до този момент отборът винаги е бил домакин в Габрово, тук организацията е перфектна, федерацията е предложила най-добрите условия и се надявам публиката да дойде и помогне на отбора за извоюване на важните две победи.

С уважение,

Драгутин Балтич