Капитанът на България Ева Янева бе отстранена от националния отбор волейбол жени. Чаровната състезателка, която последната година игра в Русия, не се е явила цяла седмица на подготовката на тима ни за Европейското първенство, като това е един от мотивите селекционерът Драгутин Балтич да я отстрани от разширения състав, който е на подготовка в Правец.

Ето официалната информация от Българска федерация волейбол:

Днес 03.08.2011 (сряда) по предложение на спортно-техническия щаб на национален отбор (жени) от разширения състав на отбора бе отстранена Ева Янева. Изпълнителния комитет на Управителния съвет на БФВ се запозна с мотивите на треньорското ръководство и се съгласи състезателката да бъде извадена от състава, който се подготвя за предстоящото Европейско първенство.

„За наше учудване вече 7-и ден Ева не се е явила в лагера на отбора, който се провежда в Правец”, заяви старши треньора на женското направление Драгутин Балтич и допълни, че за това нейно неявяване не са посочени уважителни причини, нито пред него, нито пред Федерацията. „Не мога да толерирам повече подобно поведение, което се отразява и на останалите момичета”, завърши Балтич.