Разпределителят на българския национален отбор по волейбол Андрей Жеков зяяви, че последния момент ще стане ясно дали ще може да играе в предстоящия мач в петък срещу Испания.

Андрей Жеков взе пълноценно участие в сутрешното занимание на отбора, преди което бе на медицински преглед. Изследванията са показали, че възстановяването на мускулното разкъсване на подбедрицата върви добре.

„Добре съм. Бях на контролен преглед преди тренировката и нещата спрямо два дни по-рано са по-добре. В деня, в който получих контузията е имало частично разкъсване от сантиметър и половина, а сега е около сантиметър по-малко. При този вид контузии винаги има риск, но аз съм готов и имам желание да играя. Всичко зависи от медицински екип, който ще трябва да реши“, коментира Жеков.

„За предните два мача те бяха категорично против. Аз имам огромно желание да играя и се надявам рискът да не е голям. Аз се надявам утре отборът да играе, както се представи в първите два мача и да не се налага въобще моето влизане. Аз пак казвам, че вече искам да бъда в отбора, а не седейки на пейката като помощник треньор. Надявам се да се преместя в квадрата за следващия мач, а за полуфинала и финала, ако може да вляза малко в игра.“

„Опитах се с каквото мога да бъда полезен на Георги Братоев. Смятам, че той се представи прекрасно. Имаше огромно напрежение върху него. Аз съм много щастлив, че се развиха така нещата. Надявам се да се позакрепим в следващите един-два дни и да мога да помогна и да играя. Със сигурност щеше да бъде различно, ако бях играл в първите два мача. В последния момент ще се реши дали ще мога да играя срещу Испания. Аз очаквам тази квалификация и тази година от доста време“, добави Жеков.

Андрей Жеков: В последния момент ще се реши дали ще мога да играя срещу Испания

източник: Gong.bg

„Аз съм готов да направя всичко, дори да бъде глупаво. Не винаги желанието е определящо. Трябва да се прави и трезва оценка на нещата. В чера бе много специален момент, защото залата бе пълна. Аз лично очаквам Германия и Италия да са по-силни отбори от Словения и Сърбия. За Италия съм убеден, за Германия съм почти сигурен. Ще бъде нещо повече от нашата страна, за да имаме успех в края на олимпийската квалификация“, каза още Андрей Жеков.