Титулярният разпределител на България Андрей Жеков е преодолял временното неразположение и довечера ще бъде на линия за мача с Аржентина. Плеймейкърът лично пожела да не е част от групата за мача с Португалия снощи, бе оставен да почива и дори не присъства в залата.

Той обаче се включи в сутрешното занимание на отбора на пълни обороти и ще бъде на разположение на Найден Найденов поне за двубоя срещу Аржентина довечера от 20,45 ч. След проведен разговор между старши-треньора и Жеков снощи, разпределят се е съгласил да му се гласува доверие днес, а за предстоящите други срещи от Световната лига утре срещу Германия и финалите от 4 до 8 юли ще бъде говорено допълнително.

В същото време посрещачът Тодор Скримов ще бъде готов за игра за финалите на Световна лига през следващата седмица. Играещият във френския тур състезател пропусна последния турнир от интерконтиненталния кръг на лигата заради контузия в мeнискуса на дясното коляно. Тази сутрин Скримов премина изследвания на ядрено-магнитен резонанс заедно с лекаря на отбора доктор Динко Захариев.

Резултатите са показали, че най-лошото се е разминало и няма да има нужна от оперативна интервенция, което ще позволи на състезателя да продължи да играе за държавния тим.