Разпределителят на националния ни отбор по волейбол Андрей Жеков обяви пред Гонг, че тази година иска да спечели нещо с България, но и че няма да продължи кариерата си на клубно ниво в Турция, където бе за последно.

“Лично аз искам да спечеля нещо с националния отбор тази година! Това е нещото, което последните години ме държи в националния отбор! Имам желания да спечеля!” сподели плеймейкърът ни.

По отношение на следващия клубен сезон, след като завърши този в Галатасарай, той каза: “Няма дестинацията ми да бъде Турция! Това не е мястото за мен! Много съм благодарен най-вече за отношението, което срещнах там през тези 3 месеца, не мога да имам никакви претенции към клуба. Смятам обаче, че кариерата ми може да се развие в по-друга посока. Имам оферти. До няколко дни ще стане ясно къде ще играя и къде искам! До няколко дни всичко ще се нареди”

Ето какво още каза Жеков пред Гонг:

Не сме готови, но се надяваме да бъдем в близките 2-3 седмици. Все още не сме в пълен състав, мина част от подготовката, която беше доста кратка за някои хора. Ние тренирахме и тук в София, но част от момчетата започнаха направо във Варна. Там бяхме 10-тина дни. Тепърва има време пред нас.

Добре е да се сработим на проверките в Сърбия, но отчитаме факта, че доста от момчетата ги няма, а те са 5-6. Контролите със Сърбия ще са полезни защото нямаме време. Трябва да започваме да търсим и някакъв облик.

За сега в отбора всичко е нормално. Съставът е горе-долу същият с някои нови попълнения. Всичко е нормално за сега. Важното е да сме здрави, а другото е работа.

Аз съм добре, всичко е наред и нормално. Проблемът, който имах миналата година, да чукна на дърво, не се е обаждал от Световното първенство и се надявам да не ми създава проблеми. За другото - никой не знае какво ще стане, все пак не сме на 20 години. С всяка следваща година става все по-тежко. Надявам се с правилна работа всичко да е наред.